24. maaliskuuta 2013

Eeva: Pajukranssi



Pahoittelen blogihiljaisuutta, mutta kaikilla meillä tuntuu olleen erityisen paljon kiireitä ja tapahtumia tällä viikolla. Pääsiäinen muutamine ylimääräisine lomapäivineen tuleekin tarpeeseen. Koko perhe kokoontuu runsaslukuisena tänne Kouttuun ja odotankin pääsiäiseltä rentoa oleilua, ulkoilua, saunomista ja hyvää ruokaa.

Ja jotta juhla erottuisi arjesta, on tehtävä valmisteluja., tai ainakin suunnitella tekevänsä. Ruokien suunnitteleminen, hankkiminen ja niiden tekeminen taitaa olla se suurin ja aikaa vievin juttu. Meillä syödään pääsiäisenä melko perinteisesti. Lammasta, pashaa, ja mämmiä ainakin pitää olla, pashan teen aina itse ja tänä vuonna teen myös pitkästä aikaa mämmiä. Maltaat on jo hankittu, mutta mämmituokkosia on kovia vaikea löytää kaupoista.Tietääkö teistä kukaan mistä niitä saisi ostettua?

Kukat ja pääsiäiskoristeet tuovat myös omalta osaltaan kotiin juhlan tuntua. Virittäydyin viikonlopun aikana tunnelmaan ja tein muutaman kranssin pajunkissoista. Pajunoksia hakiessani tuli samalla ulkoiltua auringossa, saaliin kerääminen ojanpohjilta upottavassa lumessa kun vei lähes kaksi tuntia.
 
Kranssi on helppo tehdä, tässä ohje:

       kiepauta kranssin pohjarenkaaksi viiniköynnöksen oksia, mutta myös muut taipuisat oksat, kuten vaikkapa koivun, käyvät tähän.

       leikkaa pajunoksat noin 10 cm:n pituisiksi ja niputa niitä yhteen noin 10 kappaletta

       sido niput tiukasti pohjarenkaaseen rautalangalla, seuraava nippu aina hieman toisen päälle jolloin edellinen sidontakohta peittyy.

       tee rautalangasta ripustuslenkki.

       valmis!

Hyvää viikonalkua kaikille ja iloista pääsiäisen odotusta! 



2 kommenttia:

  1. Lahden Pro Puu-keskus näyttäisi ainakin myyvän niitä tuokkosia, jos joku sattuu siellä liikkumaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt ei valitettavasti taida kukaan meistä olla menossa lahden suuntaan.

      Poista